Tre gode grunde til at overholde service på bilen

Undrer du dig også over, at din bil skal til service, når du ikke har bemærket, at den fejler noget? Efter en X antal kilometer begynder servicelampen på bilen at lyse, hvilket betyder, at bilen skal et smut forbi mekanikeren for at blive tjekket. Mange har ikke selv opfattelsen af, at bilen fejler noget og glemmer derfor at sende den på værksted. Dog er det en rigtig god idé at overholde bilens serviceeftersyn – her kommer tre gode grunde til hvorfor:

Forebyggelse 

Selvom bilen ikke viser tegn på problemer, kan det alligevel være godt at sende den til service. Mekanikeren kan ofte identificere små problemer, som man ikke selv ligger mærke til. Hvis ikke bilen kommer til service, kan disse små problemer udvikle sig til noget større og potentielt farligt, som også vil kunne mærkes langt mere i tegnebogen. 
Herunder er det vigtigt, at bilen regelmæssigt får skiftet olie, hvilket mekanikeren vil sørge for, når den kommer til serviceeftersyn. 

Opretholdelse af ydeevne og værdi 

Ved at overholde bilens service, er du også med til at forlænge din bils levetid. Når bilen kommer på værksted, bliver der sørget for, at dens ydeevne og effektivitet er i top, og sikrer at du kan køre i den optimale kvalitet. Derudover vil regelmæssige serviceeftersyn opretholde bilens værdi, hvis du på et senere tidspunkt ønsker at sælge den. Det vil altså sige, at du med regelmæssige service får en bedre pris for bilen.

Sikkerhed

Det vigtigste af alt er selvfølgelig din, passagernes og dine medtrafikanters sikkerhed. Det er vigtigt at få tjekket, at bilens bremser, dæk og lygter fungerer som de skal, så du mindsker risikoen for uheld, når du færdes i trafikken. Alt dette vil også blive tjekket, når du sender din bil på værksted til service. Hvilket er en bonus, så du ikke selv skal stå med det.