Skal du havde et elektrisk løbehjul og hvad koster det?

Elektriske løbehjul har kunne købes i Danmark i mange år, men de har dog ikke været så populære, hvilket nok skyldes at de har været ulovlige at bruge på de danske veje.

Men der er på det seneste sket en kæmpe eksplosion i elektriske løbehjul på de danske veje, hvilket nok skyldes, at der blev gennemført en prøveordning i januar 2019, der gjorde elektriske løbehjul lovlige på de danske veje.

Det er dog ikke alle typer af elektriske løbehjul, der er lovlige.

Et elektrisk løbehjul skal overholde nogle retningslinjer, før det er lovligt, at bruge på de danske veje.

Derudover skal brugeren af det elektriske løbehjul også overholde færdselsreglerne ved kørsel på et elektronisk løbehjul.

Du kan læse mere om disse regler og retningslinjer her.

 For at vurdere om du bør købe et elektrisk løbehjul, så skal vi se på hvad det koster at havde et elektrisk løbehjul.

Hvad koster det at havde et elektrisk løbehjul?

Generelt er det billigere, at eje et elektrisk løbehjul, fremfor andre motoriseret køretøjer såsom: bil, scooter, knallert, mv.  

Omkostningerne til et elektronisk løbehjul kan deles op i fire punkter:

  • Køb af elektronisk løbehjul: Det siger sig selv, at man skal købe et elektrisk løbehjul, men der er stor prisforskel på de forskellige elektriske løbehjul. Du kan få et elektrisk løbehjul fra 1.500 kr. og helt op til 10.000 kr. 
  • Køb af sikkerhedsudstyr: Det er altid en klog ide, at havde sikkerhedsudstyr på når du kører på motoriseret køretøjer. En hjelm er helt klart det vigtigste sikkerhedsudsyr, men det er også en god ide, at supplere hjelmen med albue- og knæbeskyttere. Sikkerhedsudstyr kan fås fra 500 kr. og op 5.000 kr.
  • Opladning af elektrisk løbehjul: Et elektrisk løbehjul bliver afladet, når det bliver brugt, og du skal dermed oplade det, så det igen er klar til brug. De fleste elektriske løbehjul tager normalt 3-5 timer at oplade. Prisen på en opladning kommer an på dit elselskab, og koster ca. 2-7 kr. hvilket er langt billigere end en tank brændstof.
  • Udskiftning af det elektriske løbehjul: Selv om elektriske løbehjul er langt billigere i indkøb end en scooter, knallert eller bil, så har det kun en begrænset levetid. Generelt regner man med, at et elektrisk løbehjul der bliver brugt meget, kan holde fire år.