Skal din kommende brugte bil være med eller uden anhængertræk? 

Dette indhold er sponsoreret

Anhængertræk, trækkrog og jydekrog. Den lille anordning som sidder bagerst på flere biler går under flere navne, og er for mange en uundværlig stykke ekstraudstyr til bilen – ikke mindst som firmabil. Trækket på bilen gør det muligt at have flere forskellige anordninger på som påhæng, hvilket kan gøre transport af blandt andet tungere genstande nemmere at flytte rundt på. På hjemmesiden https://bilhandel.dk/brugte-biler, kan du købe mange forskellige brugte biler, med og uden anhængertræk, og vi vil i artiklen her vende nogle af de mange fordele der er, ved at købe din næste brugte bil med anhængertræk. 

Slip for flyttemænd og dyre varevogne

Selvom anhængertræk kan bruges i et væld af sammenhænge, herunder de mest populære til transport af campingvogne, anhængere og trailere, er den med afstand mest hyppige årsag til at få monteret en anhængertræk, at det gør det muligt at køre rundt med en anhænger. Med en anhænger kan du nemt og uden de store omkostninger flytte alt lige fra byggemateriale fra det lokale byggemarked til haveaffald til den nærliggende losseplads. Mindre flytninger af møbler, mindre maskiner, sten, grus og haveinventar kan ligeledes spændes på anhængeren, hvor prisen på både anhængertræk og anhænger kan ende med at tjene sig selv ind i sparede udgifter til flyttemænd og levering af diverse varer. 

Hvad skal jeg med en anhængertræk, jeg ejer ikke engang en anhænger?

Særligt inde i de større byer, er der mange der ikke ejer hverken en anhænger, en trailer eller en campingvogn – hvad skal de dog bruge en anhængertræk til, tænker du nok. Først og fremmest er det i dag let og forholdsvist billigt at leje anhængere fra diverse byggemarkeder, bolighuse og lignende. Dernæst findes der også mindre anordninger, såsom en cykelanhænger, som kan monteres på en anhængertræk. Ønsker du din cykel med på den kommende ferie, kan du med fordel spænde cyklen fast på anhængertrækket, hvilket gøres muligt gennem en cykelanhænger.

Må alle biler køre med anhængertræk?

Som udgangspunkt må alle de biler hvor det er muligt få monteret en et anhængertræk. Det er dog vidt forskelligt, hvad de forskellige biler og brugte biler på markedet må trække med anhængertrækket. Dette afhænger i høj grad vægten og størrelsen på din bil, samt hvilken type af anhængertræk du vælger at få monteret. På de mindre modeller må bilerne således kun køre med små anordninger, så som en en cykelanhænger, mens større anhængere, trailere og campingvogne ofte kræver en en større og tungere bil med flere hestekræfter, til at trække det påmonterede. 

Hvad koster det at få monteret et anhængertræk?

Det er muligt at købe en bil uden anhængertræk, for efterfølgende at få en monteret. Prisen for at få det ordnet på et autoriseret værksted kan variere meget, og afhænger af hvilken bilmærke og model du vælger – samt om det er en anhængertræk med en gammeldags standardiseret 7-polet stik, eller en nyere 13-polet stik. Den 13-spolede er som regel lidt dyre, men giver dig samtidig lidt flere muligheder. Den gennemsnitlige pris for monteret ligger ifølge autobutler.dk på lidt under 5000 kroner, hvor du kan danne et større overblik over de mange priser på trækpåbilen.dk. Her kan du også læse nærmere om de forskellige regler der gør sig gældende for brugen af og monteringen af anhængertræk. 

Kan jeg selv af- og påmontere et anhængertræk?

I mange biler hvor anhængertræk ikke er standardudstyr, kan ejeren af bilen i princippet sagtens selv af- og påmontere anhængertrækket. Det kræver dog, at du har nogenlunde forstand på anhængertrækket og mekanikken bag, foruden at det naturligvis kræver, at du har adgang til det rette udstyr. På flere mindre biler, hvor anhængertræk ikke er standardudstyr, kan det være nødvendig, at du selv lærer at på- og afmontere anhængertrækket, da trækket på flere biler går op i en højde, hvor det blokere for udsynet til nummerpladen eller lygterne. I tilfælde som disse må anhængertrækket kun være påmonteret samtidig med en lygtebom, hvor anhængertrækket den øvrige tid skal afmonteres. Dette bør du derfor også overveje, hvis du ønsker en mindre med anhængertræk, og samtidig ikke er meget for at skulle af- og påmontere den selv i ny og næ.

Stort marked af brugte biler med anhængertræk som tidligere firmabiler

Når markedet for brugte biler med anhængertræk er så stort som det er tilfældet, skyldes det, at særligt rigtig mange af de nyere biler der sælges brugt, er tidligere firmabiler. Her er det ikke kun murer og tømrer i større varevogne og biler som har fået monteret træk, men også mindre firmabiler på gule plader, hvor mange biler købes ind i større ordre med det nyeste ekstraudstyr til store rabatter, som samtidig giver firmaerne mulighed for at opgive det som fradrag. Når du finder en brugt bil med anhængertræk og meget ekstraudstyr som har været tidligere firmabil, er der derfor gode muligheder for, at udstyret er meget lidt brugt og i rigtig god stand.