Serviceeftersyn – Hvordan foregår det og hvornår skal min bil have det?

Ejer du en bil, så skal du med jævne mellemrum have lavet serviceeftersyn på bilen, for at sikre bilens holdbarhed, og minimere udgifterne til reparation.

Et serviceeftersyn på din bil er ikke lovpligtigt, og mange vælger at springe det over for at spare nogle penge, hvilket ikke kan anbefales.

Desværre findes der mange eksempler på folk der har sprunget serviceeftersynet over, hvilket har resulteret i, at være dyr fornøjelse i reparationer eller i værste tilfælde har kostet en ny/brugt motor.

Udover at servicere motoren så tjekker mekanikeren, også om der er nogle dele der snart trænger til at blive skiftet, og på den måde forebygger problemet før det opstår, så du altid har en bil der er 100% i orden.

Der findes mange fordele ved at få lavet serviceeftersyn, og derfor bør du ikke spare et serviceeftersyn.

Hvornår skal min bil til serviceeftersyn?

Hvornår netop din bil skal have serviceeftersyn, kommer helt an på hvilken mærke og model din bil er, og du kan finde din bils specifikke serviceintervaller i bilens servicebog.

Normalt ligger et serviceinterval fra 10.000 – 40.000 km. hvilket er meget individuelt fra bil til bil.

Hvis du ikke kører ret meget i din bil, så der går flere år før du rammer serviceintervallet, så anbefales det at du får lavet et serviceeftersyn om året, for at sikre din bils holdbarhed.

Hvordan foregår et serviceeftersyn?

Der er meget forskel på serviceeftersyn, alt afhængig af hvad der står i din servicebog under det givne interval.

Nogle serviceeftersyn skal der blot skiftes filtre og olie, samt kontrol af vitale dele.

Hvor andre serviceeftersyn kræver, at der også skiftes tandrem, vandpumpe mv.

Dette serviceeftersyn er ofte kendt som det ”Store serviceeftersyn” og koster normalt 5000 – 15.000 kr. alt afhængig af hvilken bil der skal have det lavet.

Hvis du blot skal have skiftet skiftes filtre og olie, samt kontrol af vitale dele, så kan du typisk få det lavet for omkring 1.500 – 3.000 kr.

Et serviceeftersyn tager alt fra 1 time og helt op til 4 timer, hvis bilen skal have lavet det store serviceeftersyn.

Det er vigtigt, at du får lavet serviceeftersyn på et godkendt værksted, der kan give et stempel i bilens servicebog efterfølgende.

Dette stempel er specielt vigtigt, hvis du har en nyere bil med garanti, da garantien ikke dækker, hvis du ikke overholder denne servicebog med gyldige stempler.

Disse stempler kan næsten alle autoriseret værksteder tilbyde, så du behøves ikke, at få lavet dit serviceeftersyn ved et ”Mærke” værksted.