Montering af anhængertræk er forholdsvis billigt og nemt

Montering af anhængertræk er en forholdsvis nem opgave for en mekaniker, og et alm. fastmonteret anhængertræk koster omkring 5.000-9.000 kr. Prisen kan variere en del alt efter, hvilke bil anhængertrækket skal monteres på. Du kan også vælge at montere anhængertrækket selv, men så skal du forbi synshallen bagefter, så synsmanden kan godkende eftermonteringen. Hvis det er en autoriseret mekaniker, der udfører eftermonteringen af anhængertrækket, og bilen ikke er mindre end 8 år gammel, så slipper du for at skulle en tur forbi synshallen. (kilde: Denkorteavis.dk)

Forskellige typer af anhængertræk

Først og fremmest skal du vælge et anhængertræk, der er godkendt til bilen, og som overholder de krav og regler der findes i Danmark og EU indenfor montering af anhængertræk. Hvilke anhængertræk der passer til din bil, kan en synsmand eller et autoriseret værksted hjælpe dig med at finde ud af. Men et anhængertræk er ikke bare et anhængertræk, der findes nemlig flere forskellige typer.

Disse tre typer af anhængertræk kan du få monteret på din bil

  • Fastmonteret anhængertræk
  • Aftageligt anhængertræk
  • Elektronisk anhængertræk

Et fastmonteret anhængertræk er den billigste løsning, og som navnet antyder, så er den fastmonteret, og kan dermed ikke fjernes, når den ikke skal bruges. Et aftagelig anhængertræk er lidt dyre, men kan derimod afmonteres, når det ikke bliver brugt, så du slipper for, at se på et grimt anhængertræk, når det ikke er i brug. Et elektronisk anhængertræk er uden tvivl det dyreste anhængertræk, og kan nemt koste over 20.000 kr. Men denne løsning er også væsentlig smartere end de to andre, og kan ved tryk på en knap skjules under bagkofanger, så det ikke kan ses. Når du skal bruge anhængertrækket igen, trykker du bare på en knap, og så kommer det frem igen, og er klar til brug. Hvis du er i tvivl om, hvilke anhængertræk du skal vælge til din bil, så kan din lokale mekaniker hjælpe dig, med de gældende regler og finde det anhængertræk der passer til dit behov.

Husk vedligeholde af anhængertræk

Når du først har fået monteret et anhængertræk, så skal du huske at vedligeholde det løbende, så det bliver ved med at fungere optimalt. Et anhængertræk er heldigvis nemt at vedligeholde, og du kan nemt gøre det selv. Specielt et aftageligt anhængertræk kræver ekstra vedligeholdelse, og du skal altid sikre at kuglen og koblingshuset er rent. Du skal også jævnligt smøre kuglen og andre glidende overflader med harpiksfri fedt eller olie.