Leasing af Porsche – Disse faldgruber skal du være opmærksomme på

Står du med en drengedrøm om, at køre rundt på de danske veje i en Porsche?

Med leasing er drømmen knap så langt væk, som den vil være ved, at skulle købe bilen på traditionel-vis med fuld registreringsafgift og bankfinansiering.

Leasing af Porsche er generelt fremragende til at få en Porsche til rådighed, da denne type af biler typisk har en markedspris på over 300.000 kr.

Leasing bliver først fordelagtigt, når vi ser på biler på med en markedspris på over 300.000 kr.

Med biler til under 300.000 kr. kan det som regel bedst betale sig, at købe bilen på traditionel-vis.

Dette er blot en tommelfingerregel, og hvis du ønsker mere specifik rådgivning, bør du kontakte en professionel leasingrådgiver.

Dette indlæg tager udgangspunkt i finansiel leasing.

 

Hvem hæfter for restværdien?

En af de største faldgruber ved leasing er den såkaldte restværdi, som står beskrevet i en leasingkontrakt.

Restværdien er den pris, bilen skal sælges til efter endt leasing, før leasingkontrakten hænger sammen, og du ikke får en ekstra regning.

Grunden til at restværdien er en af de store faldgruber ved leasing, er fordi det er en subjektiv vurdering leasingselskabet skal lave af leasingbilen.

Der findes nogle leasingselskaber der kommer med en urealistisk høj restværdi, hvilke gør leasingkontrakten attraktiv ved først øjekast, men når bilen skal sælges, kan leasingtager ikke få solgt bilen til en 3. part til den restværdi, der står i leasingkontrakten.

Et godt råd før du underskriver en leasingkontrakt, er at sammenligne leasingkontrakten med nogle tilsvarende, og se om restværdien er nogenlunde det samme ved de andre leasingselskaber.

 

Hvem skal sælge bilen når leasingperioden udløber?

Om du skal sælge bilen selv, eller om det er leasingselskabet der skal sælge bilen, kommer helt an på, hvad der er angivet i leasingkontrakten.

Men som udgangspunkt, så er det leasingtager der skal sælge bilen til en tredje part, når leasingperioden er slut.

Hvis du ikke bryder dig om, at skulle sælge bilen når leasingperioden er slut, så er der nogle leasingselskaber, der tilbyder at hæfte for restværdien for en lav månedlige ydelse.

 

Hvem skal betale for reparationer, serviceeftersyn, mv.?

Det er som udgangspunkt leasingtager selv, der skal betale alle udgifter der måtte komme til reparationer, serviceeftersyn, mv.

På grund af dette er det også vigtigt, at tage med i sine overvejelser om, man har råd til at betale alle disse udgifter. Leasing åbner som sagt op for muligheden for, at køre i en dyre bil end normalt.

En dyre bil er som regel også lige med dyrere udgifter til drift af bilen, hvilke er vigtigt at tænke over før du underskriver leasingkontrakten.

Hvis du ikke bryder dig om denne risiko, så tilbyder nogle leasingselskaber, at stå for alle udgifter til bilen, for en lav månedlige ydelse.