Kan man leje en bil med anhængertræk?

Der kan være mange grunde til, at du vil leje en bil med anhængertræk monteret.

De hyppigste grunde er, at du skal bruge en bil med anhængertræk, er til at flytte ting, eller fordi du gerne vil på campingferie i Danmark eller i udlandet.

Desværre er det som hovedregel ikke muligt, at leje en bil med anhængertræk ved de store biludlejningsfirmaer.

Men der findes heldigvis nogle mindre biludlejningsfirmaer, hvor du kan være heldig, at finde en lejebil der har anhængertræk monteret.

Hvorfor har de store biludlejningsfirmaer ikke anhængertræk på deres lejebiler?

Der er flere forskellige grunde til, hvorfor de store biludlejningsfirmaer ikke, får monteret anhængertræk på deres lejebiler.

En af grundene er, at en lejebil ofte bliver udskiftet indenfor 2-4 år, hvilket betyder at der vil være en stor økonomisk post, til at få monteret anhængertræk på alle deres lejebiler

Det giver altså ikke mening at montere anhængertræk på deres lejebiler, når langt største delen af deres lejer, ikke har behov for anhængertræk, og blot ønsker billig billeje.

Derudover slider en bil der har anhængertræk monteret, langt mere på bilens motor, dæk, bremser, mv. og derfor er biludlejningsfirmaerne heller ikke begejstret for anhængertræk på deres udlejningsbiler.

Til sidste så er en bil også dyrere, at forsikre med anhængertræk, hvilket hellere ikke er særlig hensigtsmæssigt for biludlejningsfirmaerne, og det er dermed endnu en grund til, at biludlejningsfirmaerne undgå det på deres lejebiler.

Alternativer til leje af bil med anhængertræk

Der findes heldigvis andre muligheder for, at leje en bil med anhængertræk, og hvis du skal bruge en bil til at flytte, så kan du leje en flyttebil, hvor der er masser af plads til møbler, tøj, osv.

Disse flyttebiler har også ofte et anhængertræk monteret, så du både kan have dine ting inde bag i flyttebilen eller på en trailer.

En anden mulighed for, at leje en bil med anhængertræk, er at bruge nogle af de forskellige private biludlejningsmuligheder såsom GoMore, hvor du kan leje en bil af en privatperson, som har anhængertræk.

Med en bil fra en privatperson fundet igennem f.eks. GoMore kan du både bruge anhængertrækket til campingvogn, trailer, hestetrailer, mv. hvis udlejer selvfølgelig acceptere dette.

Hvis du blot skal bruge anhængertrækket til, at opbevare nogle små ting, så kan det også være, at en tagboks på taget af bilen er tilstrækkeligt.

En tagboks kan lejes ved de fleste biludlejningsfirmaer, så det langt mere tilgængeligt end en lejebil med anhængertræk.