Hvornår kan det betale sig at vælge kaskoforsikring?

I bilforsikringsverdenen findes der hovedsageligt 2 typer forsikring. Den ene er den lovpligtige ansvarsforsikring og den anden er de valgfrie forsikringer, særligt en kaskoforsikring.

Er du på jagt efter en billig bilforsikring, med eller uden kasko, så anbefales det at du sammenligner bilforsikringer og tilbud, fra flere forskellige forsikringsselskaber, før du tegner en forsikringspolice.

Forskellen på ansvars- og kaskoforsikring

Kort fortalt, så er den primære og mest essentielle forskel på en ansvarsforsikring og en kaskoforsikring, at en ansvarsforsikring er lovpligtig og en kaskoforsikring er valgfri.

En ansvarsforsikring dækker bilisten ind, i tilfælde af en påkørsel. Skader du ved et uheld andre personer, køretøjer, bygninger eller andre genstande med din bil, kan din ansvarsforsikring hjælpe dig med at dække omkostningerne.

Grunden til at en ansvarsforsikring er lovpligtig er fordi, du ellers hæfter personligt for eventuelle personskader grundet påkørsel. Det kan blive en dyr affære, som dit forsikringsselskab i stedet dækker for dig i tilfælde af et færdselsuheld. Det er blevet nemt i dag, at tjekke forskellen på pris og dækning, samt få tilbud af de bedste selskaber, uden du behøver ringe dem alle sammen op.

Om kasko, delkasko og selvrisiko

Det gode ved en kaskoforsikring er, at får du skader på din bil, så hjælper din bilforsikring dig med at udbedre skaderne samt dække udgifterne hos mekanikeren. Der er også mulighed for en delkasko, der i stedet dækker lidt færre skader. Det er næsten kun en fordel, hvis bilens værdi er lav. En delkasko dækker som regel kun, hvis din bil bliver udsat for hærværk, brand eller tyveri, men ikke ved færdselsuheld.

Det kan være forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, hvor meget en kaskoforsikring dækker. Der er også forskel på en selvrisiko, der er en fast egenbetaling, hvoraf resten af beløbet dækkes af din bilforsikring. En selvrisiko kan justeres efter ønske, men jo lavere din selvrisiko er, jo dyrere er din forsikring.

Find en skræddersyet bilforsikring

Der kan også tilvælges flere valgfrie forsikringer, foruden en kaskoforsikring. Det er til eksempel dyrt at udskifte glasset, hvis du får et stenslag på ruden. Derfor tilbyder alle bilforsikringer også, at der kan tilkøbes en friskade og glasforsikring. Du kan med andre ord skræddersy din bilforsikring, så du føler dig tryg og godt dækket ind af dit forsikringsselskab, når du sætter dig ind i bilen.

Derfor er det en god idé, ikke at vælge det første og det bedste tilbud, men i stedet indsamler priser, dækninger og tilbud samt finder gode råd – især til de valgfrie bilforsikringer.