Hvad er leasing af bil og hvornår kan det betale sig?

Leasing er de seneste fem år blevet yderst populært, og flere alm. danskere vælger leasing fremfor at købe en bil selv med finansiering. På trods af leasing bliver mere og mere populært, så er der stadig en del danskere der ikke er helt klar over, hvad leasing enlig er for noget, og hvornår det kan betale sig. I denne artikel vil vi redegøre for, hvad leasing enlig er for noget, samt beskrive i hvilke situationer det er en god ide at vælge leasing fremfor køb af bil med finansiering.

Hvad er leasing?

Leasing kan beskrives som langtidsleje af bil, men der er dog nogle væsentlige forskelle fra leje af bil og leasing af bil, men de minder stadig i høj grad om hinanden. Indenfor leasing findes der to forskellige leasingkontrakter, som er ens på nogle punkter og på andre punkter vidt forskellige. Disse to leasingkontrakter er hhv. en operationel leasingkontrakt og finansiel leasingkontrakt. Hvilken leasingkontrakt du skal vælge, kommer helt an på den individuelle situation, da begge leasingkontrakter har hver deres fordele og ulemper. Hvis vi ser på leasing generelt, så er det leasingselskabet, der har ejendomsretten over leasingbilen, og leasingtager får brugsretten til bilen, når leasingkontrakten er underskrevet. En typisk leasingperiode er på 12-36 måneder, men kan også sagtens være kortere eller længere, alt efter leasingtagers ønske til en leasingkontrakt. Når du leaser en bil, skal du betale månedlige leasingydelser i hele leasingperioden samt betale en evt. engangsydelse. Når leasingperioden er slut skal leasingtager enten aflevere bilen tilbage til leasingselskabet, hvis det er en operationel leasingkontrakt, eller sælge bilen til en tredje part hvis det er en finansiel leasingkontrakt.

Hvornår kan leasing af bil betale sig?

Det er meget individuelt, hvornår leasing af bil kan betale sig, men der findes nogle tommelfingerregler, der kan give et lille fingerpeg af, hvornår leasing er mest fordelagtigt. En tommelfingerregel er desto oftere, du udskifter din bil, jo større er chancen for, at leasing er den bedste løsning for dig. En anden tommelfingeregel er at hvis du ønsker en bil der har en markedspris over 250.000 kr. inkl. registreringsafgift, og du ønsker at udskifte bilen indenfor 3 år, så er der også stor chance for, at leasing er mest fordelagtigt for dig.

 

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med Perb Cars, som til dagligt både sælger og leaser biler. Perb Cars har mange års erfaring med leasing og er ekspert i at finde den helt rigtige løsning til netop dine behov og ønsker.