Hvad er forskellen på operationel leasing og finansiel leasing?

Indenfor leasingkontrakter så findes der hhv. to forskellige former, hvilke er en operationel leasingkontrakt og finansiel leasingkontrakt.

Disse leasingkontrakter er vidt forskellige, og har hver deres fordele og ulemper.

Hvilken leasingkontrakt du skal vælge, kommer helt an på, dit behov og ønsker til en leasingbil.

I denne artikel vil vi gennemgå både operationel leasing og finansiel leasing, så du bedre kan identificere de forskellige leasingkontrakter, og afgøre hvilken leasingkontrakt der er mest hensigtsmæssig for dit vedkomne.

Hvad er operationel leasing?

Operation leasing er typisk den leasingform, du ofte ser ude ved bilforhandlerne på nye biler i alle prisklasser og alle mærker.

En operationel leasingkontrakt har typisk en varighed på 12-36 måneder, men kan sagtens være kortere eller længere.

Operation leasing er typisk attraktiv for folk, der ønsker total budgetsikkerhed, og ikke ønsker nogle uforudsete udgifter til en bil.

Med en operation leasing skal du betale månedlige leasingydelser samt en evt. engangsydelse.

Derudover kommer der altså ingen uforudsete udgifter til bilen, hvilke også betyder at, hvis der skulle komme udgifter til service, reparationer, mv. så er det leasingselskabet der skal betale disse udgifter.

Når leasingperioden er slut, så skal du blot aflevere bilen tilbage til leasingselskabet, og du slipper dermed for alt besværet med at skulle sælge en bil.

Når bilen er afleveret tilbage til leasingselskabet, så står valget frit, om du vil købe eller lease en ny bil.

Hvad er finansiel leasing?

Finansiel leasing er typisk den leasingform, du ser ude ved leasingselskaberne på brugte biler med en markedspris på over 250.000 kr.

En finansiel leasingkontrakt har typisk en varighed på 12-36 måneder, men kan sagtens være kortere eller længere.

Det er ofte luksusbiler, hvor der bliver brugt finansiel leasing, hvilke betyder at Audi, BMW og Mercedes leasing er yderst velegnet, når vi ser på finansiel leasing.

Med en finansiel leasing skal du betale månedlige leasingydelser samt en evt. engangsydelse.

Hvis der kommer nogle uforudsete udgifter på bilen til service, reparationer, mv. så er det alle nogle udgifter, leasingtager selv skal betale.

Når leasingperioden er slut, så skal leasingtager sælge bilen til en tredje part, til den restværdi der står i leasingkontrakten.

Det er dermed yderst vigtigt, at du har valgt en leasingkontrakt med en realistisk restværdi, så bilen rent faktisk kan sælges, til den restværdi der står i leasingkontrakten.

Hvis restværdien ikke er realistisk, og du bliver nød til at sælge bilen billigere, så er det leasingtager, der skal dække dette tab.