Disse ting skal du være opmærksom på når du overvejer flexleasing
Flexleasing har de seneste år været utrolig populært, hvilke der også er særdeles god grund til, da der er mange fordele ved flexleasing. Specielt biler der har en markedspris på over 300.000 kr. inkl. registreringsafgift. Fordelene ved flexleasing skyldes primært, at der ikke skal betales den fulde registreringsafgift på én gang, men i stedet skal den betales i små rater i hele leasingperioden. Dette giver b.la. disse fordele: lavere kapitalbinding, billigere forsikring og lavere værditab. Leasingmarkedet er i takt med udviklingen også blevet mere gennemsigtigt og overskueligt, hvilke også har været med til at understøtte den forsatte vækst i leasingbranchen. På trods af flere og flere ved hvad flexleasing indebærer, så er der stadig nogle faldgruber, man skal være opmærksomme på, når vi snakker flexleasing. I denne artikel vil vi komme ind på de mest kendte faldgruber indenfor flexleasing. De fleste faldgruber kan du dog betale dig fra, men så bliver leasingkontrakten også lige pludselig dyrere end først forventet.
Er restværdien i leasingkontrakten realistisk?
I alle flexleasing kontrakter står der angivet en restværdi, hvilke er den værdi, at leasingbilen skal sælges til når leasingperioden er slut. Hvis denne restværdi ikke er realistisk og dermed sat for højt, så risikere leasingtager at få en efterregning på difference mellem markedsprisen og restværdien. Det kan være svært, at gennemskue om en restværdi er realistisk, men en god tommelfingerregel er at tjekke tilsvarende leasingkontrakter fra andre leasingselskaber, og se om disse leasingkontrakter er nogenlunde ens. Nogle leasingselskaber tilbyder en garantiforsikring på restværdien, og de dækker dermed tabet, hvis restværdien ikke er realistisk.
Hvem skal sælge bilen efter endt leasing?
En leasingperiode er typisk på omkring 12-36 måneder, og når leasingperioden er slut, så skal bilen sælges til en tredje part. Med flexleasing er det som udgangspunkt, leasingtager der skal sælge leasingbilen til en tredje part, til den restværdi der står i leasingkontrakten. I nogle tilfælde kan det være en udfordring, at sælge en leasingbil, da den er uden registreringsafgift. Hvis du vil undgå problemer med at sælge leasingbilen efter endt leasing, så er der nogle leasingselskaber, der tilbyder at overtage bilen til den aftale restværdi. Denne service koster dog lidt ekstra, men kan i nogle tilfælde være godt givet ud.
Hvem skal betale reparationer, service og så videre?
Når du leaser en bil, så dækker leasingselskabet som udgangspunkt ikke reparationer, service eller andre uforudsete udgifter, der må være i leasingperioden. Alle disse udgifter er nogle leasingtager, selv skal betale i hele leasingperioden. Det er dermed utrolig vigtigt, at du får gennemgået bilen grundigt inden du underskriver en leasingkontrakt, da det hurtigt kan blive en dyr fornøjelse, hvis f.eks. motoren går i stykker. Nogle leasingselskaber tilbyder en motorgaranti i hele leasingperioden for en forhøjet månedlige ydelse.
Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med Nordicleasing.
Seneste kommentarer