Elektriske køretøjer der er populære i 2021

Elektriske køretøjer har aldrig været mere populære end de er blevet i 2021, hvilket b.la. skyldes en lovændring i 2019, som gjorde det lovligt, at køre på selvbalancerende køretøjer på danske veje, hvis de vel og mærket overholdte alle lovkrav såsom: fart, montering af reflekser og lys, osv.

Denne lovændring har altså fået butikker og webshops til at investere massivt i elektriske køretøjer, og det har sammen med lovændring medført et boom af forskellige elektriske køretøjer på de danske veje i 2021.

Men der specielt tre forskellige typer af elektriske køretøjer der har boomet i 2021, og dem vil vi komme nærmere ind nedenunder.

Elektrisk skateboard

Elektriske skateboard er blandt de populære elektriske køretøjer i 2021, og specielt repræsenteret i skatermiljøet, hvor de gamle skateboards uden motor er blevet skiftet ud med en med motor.

Et elektrisk skateboard er ikke for nybegyndere, da det kræver en del balance og øvelse med at styre det med fødderne, og det kan dermed være en god ide, at øve sig på et almindeligt skateboard først.

Derudover skal du være opmærksom på, at mange af de elektriske skateboards ikke overholder de danske lovkrav.

Men der findes selvfølgelig også en del elektrisk skateboard der overholder reglerne, og de er dermed også lovlige at bruge på de danske veje.

El løbehjul

El løbehjul er uden diskussion det elektrisk køretøj der er blevet mest populært i Danmark i 2021, og du ser dem også over alt.

De er blevet så populære, at politikerne er ved at forbyde dem i KBH, da de står over alt i byen.(Kilde: TV2 Lorry)

Langt de fleste el løbehjul overholder alle de krav der er til elektriske køretøjer, men du skal dog være opmærksom på farten, da nogle køre mere end de 20 km/t der står i lovgivningen, og de er dermed ikke lovlige, at bruge på de danske veje.

El scooter

El scooter har faktisk været på markedet i mange år, men det er ikke mange vi har set af dem på de danske veje.

Det skyldes måske, at det kun er de færreste scooterproducenter der har skiftet deres brændstof motor ud med en elektrisk motor.

Men dette har ændret sig, og de fleste scooterproducenter er begyndt, at lave scootere med elektrisk motor, så de er mere miljøvenlige.

Vi vil med garanti se rigtig mange el scooter på de danske veje næste år med den udvikling vi har set i 2021.