3 grunde til du skal skifte til en elbil

Elbil er blevet en stor del af hverdags billede, og det er ikke længere unormalt og spændende når der kommer en elbil kørende forbi.

For blot nogle år tilbage var den eneste elbil vi så på vejene en Tesla fra det amerikanske mærke, men nu har stort set alle bilmærker en eller flere elbiler i deres sortiment.

Det er faktisk ikke kun elbiler der er blevet populære, men også scooter, løbehjul og motorcykler der har fået elmotor og batteri.

Dette er en meget positiv udvikling, da vi har fokus på, at få reduceret CO2 udledningen i hele verdenen, så vi kan få et mere bæredygtigt klima.

Overvejer du at købe en elbil eller et andet elektrisk køretøj, så vil vi komme med tre gode grunde til, hvorfor

Går du med overvejelser om, at købe en elbil eller en af de mange andre eldrevne køretøjer, så vil vi komme med tre gode råd til, hvorfor du skal vælge et køretøj med elmotor og batteri.

Billig i drift

En elbil er langt billigere i drift end en bil med en brændstofmotor, og hvis du bruger bilen meget, så vil du kunne opnå en stor besparelse ved at skifte brændstofmotoren ud med en eldrevet motor.

Mange der skifter deres bil med brændstofmotor ud med en elbil, oplever helt op til 50% besparelse i drift.

Desto mere du bruger bilen, desto større besparelse vil du kunne opleve ved at skifte bilen ud til en elbil.

Mindre vedligeholdelse

Det smarte ved en elmotor er, at den også er langt billigere i vedligeholdelse, da der hverken skal skiftes olie, tandrem, vandpumpe osv. da den er lavet langt mere simpel i dens opbygning.

Du vil altså opnå en stor besparelse i vedligeholdelse, da du ikke skal tænke på udskiftning af disse sliddele.

En elbil har hellere ikke de samme serviceeftersyn, som en bil med brændstofmotor, hvilket også betyder at du kommer til at spare en del på serviceeftersyn.

Ingen CO2 udledning

Almindelige biler med brændstofmotor udleder en stor procentdel af alt CO2, og er faktisk den største CO2 sønder.

En elbil udleder ingen CO2, og disse motorer er langt mere skånsom for miljøet end en bil med brændstofmotor.

Før at en elbil er 100% CO2 neutral så skal den selvfølgelig have strøm fra et elværk, der bruger 100% miljørigtige løsninger, ellers er den jo ikke 100% CO2 neutral.