3 gode råd til at få det billigste billån

Skal du havde en ny eller brugt bil, og har du ikke kapital til selv at købe den uden finansiering, så skal du ud og finde det bedste og billigste billån. I dette indlæg vil der komme tre gode råd til at finde det bedste og billigste billån.

Indhent flere tilbud på billån

Når du skal optage et billån, så er det altid fornuftigt at indhente flere lånetilbud, så du har noget at sammenligne med, og ud fra dette vælge det bedste og billigste billån. Du kan frit vælge det billån, der passer dig bedst, og du kan spare mange penge ved at undersøge markedet før, du optager billånet. Du vil oplevede, hvis du køber en bil ved en forhandler, at de kan tilbyde et billån med en relativ lav rente men med høje etableringsomkostninger. Selv om renten er lav ved bilforhandleren, så skal du altid vurdere lånet ud fra en helhed, hvor du også tager højde for andre omkostninger. Ofte kan du spare mange penge ved også at indhente tilbud, på billån ved dit pengeinstitut eller hvis du har et realkredit lån, hvor du har opnået en stor friværdi.

Fast eller variabel rente

Der findes billån med  fast eller variabel rente, hvilke du skal vælge kommer helt an på din økonomi og risikovillighed. Hvis du har en økonomi, hvor der ikke er plads til ekstra udgifter, så bør du vælge et fastforrentet billån, hvor du præcis ved hvad ydelsen er hver eneste måned i hele lånets løbetid. I stort set alle situationer er renten på et fastforrentet lån højere end ved et variabelt billån. Hvis du vil havde lave renter, så kan du vælge et variabelt bil lån, men der er en usikkerhed forbundet med et variabel billån, hvilke vil sige du kan risikere at renten stiger i lånets løbetid, og dermed kan ydelsen blive en anelse højere. Så hvilke type billån du skal vælge, kommer helt an på din situation og din risikovillighed.

Brug ÅOP til at sammenligne lån

ÅOP er en forkortelse af årlige omkostninger i procent, og er et nøgletal, der er opfundet til at lave gennemsigtighed i lånemarkedet. Så når du skal optage et billån, og du har fået indhentet tilbud fra forskellige låneaktører, så kan du bruge ÅOP til at sammenligne og finde det billigste lån. Når du kender ÅOP for et lån, så skal du ikke bekymre dig om skjulte låneomkostninger, da alle låneomkostninger skal være inkluderet i ÅOP ifølge dansk lovgivning.